

The Mizoram Gazette

EXTRA ORDINARY Published by Authority

RNI No. 27009/1973

Postal Regn. No. NE-313(MZ) 2006-2008

VOL - XLIV Aizawl,

Thursday 8.10.2015

Asvina 16,

S.E. 1937, Issue No. 495

NOTIFICATION

No. B.14015/3/2015-SEC/VC/LC/Klb, the 6th October, 2015. Section 3 (7) of the Lushai Hills District (Village Councils) Amendment Act 2014 leh Rule 3 (1) of the Mizoram (Election to Village Councils) Rules 2014, kaih hruaina angin State Election Commission chuan Village Council Constituency zawng zawng te chu inthlang tura hriattir angin, MZ-VC 06/3 Bilkhawthlir North Village Council Constituency, te pawhin he VC Inthlanna hi neih niin hetiang hian VC Member an thlang a:

SI. No.	<u>List of Elected Candidates</u>	Name of Political Parties	Total Votes Obtained (Hmuh tam dan indawtin)
1.	Lalmalsawma Ngente	INC	623
2.	Lalengmawii 'R'	INC	615
3.	Thanglawta	INC	543
4.	R.Vanlalrawna	INC	501
5.	Lunghnema	INC	488

Amaherawhchu Pu Lalliankima MNF Candidate leh MNF official candidate thenkhat ten he Village Council inthlanna hi Rule 84 of the Mizoram (Election to Village Councils) Rule 2014-in a phal angin Vote chhiar chungchangah lungawilohna neiin, chenp Rs 300/- petition fee pe in a hnuaia mi ang hian lungawilohna an rawn thlen a:

- 1. Vote chhutna (Stick) ah Arrow Cross Mark a tawn tawn (Both-side) a awmloh avangin a letlinga chhut, Arrow Cross Mark langlo Ballot Paper- te Vote nung (Valid) anga chhiar tel a ni.
- 2. Ballot Paper ah Kutzungpui (Thumb impression) nem kai Vote tam tak chhiar te a ni. Candidate-te Symbol - ah kutzungpui thla nem kai a ni.
- 3. Vote chhiar hmain R.O. - in Candidate-te hnenah Vote thi tam tak a awm dawn avangin Candidatete chu Vote thi, Arrow Cross Mark langlo te pawh Valid Vote anga pawm tlang mai tura ngenin pawmpuina signature a la.
- 4. A chunga serial no 1-3 a hmalak dan khian R.O. Handbook No- 19 a kalh a, Arrow Mark lang lo te hi vote nungah chhiar theih a ni lo.
- Ni 29, April 2015 ah Bilkhawthlir INC Candidate pahnih ten MNREGA Ni- 100 inhlawhna pawisa 5. la pek chhuah loh chu Job Card Holder (Kharzawl Veng) te hnenah Rs. 500/- zel advance (anmahni pawisa) an sem a.

Hetiang hi a nih avang hian Rule 86 of The Mizoram (Election to Village Councils) Rules 2014, denchhenin State Election Commission Notification No. B.14015/3/2015-SEC dt. 20.5.2015 hmangin Election Tribunal Kolasib District atam dinin he thubuai hi ngaihtuah a ni ta a.

Ex-495/2015 - 2 -

Election Tribunal chuan he Inthlana Official zawngzawng te leh Petitioner te chu ko khawmin election documents zawng zawng te leh ballot paper te Form 30 Returning Officer in a submit te nen chuan rechecking neih leh vek a ni a. General leh Reserved seat atana vote tla zawngzawngte chu chhiar that leh niin hetiang hian result awmdan chu a ni ta ani:

SI. No.	<u>List of Elected Candidates</u>	Name of Political Parties	Total Votes Obtained (Hmuh tam dan indawtin)
1.	Lalmalsawma Ngente	INC	537
2.	Lalengmawii 'R'	INC	526
3.	Thanglawta	INC	464
4.	R.S. Lalchhuanawma	MNF	432
5.	R.Vanlalrawna	INC	423

Tichuan, Election Tribunal chuan Rule 89 (3) of The Mizoram (Election to Village Councils) Rules, 2014 a thuneihna a pek angin Pu RS Lalchhuanawma MNF chu Pu Lunghnema INC, aia tlingah a puang ta ani. He Tribunal thutlukna hi Political Party aiawh Candidate zawngzawng te pawhin an pawmtlan vek thu ziakin an nemnghet a ni.

State Election Commission chuan Rule 89 (4) of The Mizoram (Election to Village Councils) Rules, 2014 hnuaia thuneihna a pek angin Election Tribunal Kolasib thutlukna ang hian Pu RS Lalchhuanawma MNF chu Village Council of MZ-VC 06/3 Bilkhawthlir North seat khat luah turin tlingah a apuang a ni.

L. Tochhong, State Election Commissioner, Mizoram: Aizawl.